If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
A къде точно се намира тази лампичка, предполагам че за да я сменя този път ще се наложи да сваля задния капак на километража, едва ли ще е толкова просто както с лампичките за осветлението?
Ами не, не трябва, обърни таблото и ще я видиш коя е.
156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
А на старото табло копчетата за климатика трябва ли да светят?Защото смених всички лампички но тези двете не светят.Светват когато натисна копчето и примерно вкл. климатика
И при мен само тогава светват. Т.е. показват, че е пуснато, но все пак си има мисля някакви диоди от зад и самата звездичка и стрелката (за въздуха външен-вътрешен) трябва да светят.
Светят. Имат си лампичка за подсветка. Само че е още по-миниатюрна (като тези по панелите в старите касетофони) и за да се смени трябва да се свали цялата конзола. Платката се изважда отзад - на нея са запоени бутоните, светодиодите за индикация и въпросната лампичка.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Не трябва. На новото табло е със светодиод. Там е почти изключено да изгори.
Старите табла са с лампичка, която се вижда отзад заедно с другите които са за подсветка. Сменя се аналогично.
И на мен не ми свети това индикаторче, моя предполагам е от 'новите', колата е 99-та година.
Щом трудно изгаря, какъв може да е варианта да не свети?
Предполагам има някакъв вид 'обратна връзка' която да казва че са включени дългите светлини, възможно ли е там да е проблема, защото след като сменях веднъж крушки (може да съм разбутал някой кабел около фаровете), проработи индикаторчето известно време но после пак спря.
И на мен не ми свети това индикаторче, моя предполагам е от 'новите', колата е 99-та година.
Щом трудно изгаря, какъв може да е варианта да не свети?
Предполагам има някакъв вид 'обратна връзка' която да казва че са включени дългите светлини, възможно ли е там да е проблема, защото след като сменях веднъж крушки (може да съм разбутал някой кабел около фаровете), проработи индикаторчето известно време но после пак спря.
Мдаа, може и да съм се объркал за светодиода. Поне в мануала и за трите (!) версии на таблото го дават с лампичка за индикацията за дълги... Т.е. напълно възможно е при теб да е изгоряла.
Не знам защо съм останал с впечатлението, че най-новото табло е със светодиод
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Мдаа, може и да съм се объркал за светодиода. Поне в мануала и за трите (!) версии на таблото го дават с лампичка за индикацията за дълги... Т.е. напълно възможно е при теб да е изгоряла.
Не знам защо съм останал с впечатлението, че най-новото табло е със светодиод
Моята беше със светодиод за дългите.
иначе може да е спрял да работи, ако си разменил местото на някоя от другите крушки
Не съм разглобявал още таблото, така я взех колата, с несветещо индикаторче.
Ще се пробвам да го отворя викенда, и ще пиша какво е било (ако се справя с достигането до лампичките )
Не съм разглобявал още таблото, така я взех колата, с несветещо индикаторче.
Ще се пробвам да го отворя викенда, и ще пиша какво е било (ако се справя с достигането до лампичките )
Е... с 6 болта и 2 щипки да не се справиш?!
Давам отчет, както обещах
Всичко мина нормално, спазвах всички съвети и указания, не 'записах' грешка за airbag-а. Смених всички лампички на таблото и на конзолата, индикатора за дългите се оказа лампичка наистина и беше изгоряла.
Според сервизното ръководство, индикатора за дългите е на един предпазител с левия фар, затова е посочено и там да се погледне при проблем.
ако може снимки да пуснеш да видим какво си на маерил и от къде
колкото до снямата сваляш таблото разглобяваш махаш стрелките отлепяш черните циферблата( меже пак да ти потрябват ако не ти хареса бялото)и лепваш белите и пак сглобяваш
и внимаваи като вадиш стрелките да не изкараш някоя с оста на машинката която я задвижва
стара тема, но не намерих отговор ...
после стрелките като ги вкараш има ли значение как ги вкарваш или не
Comment